Links

Artikelen
Activeer je zelfcreërende vermogens verschenen in Kinderwijz, herfst 2018. Geschreven door Nicole Hage.
Webontwerp en multimedia
Bianca Wisseloo is freelance webdesigner. Naast deze website, heeft zij ook de vormgeving van het boek 'Gedachte-Kracht' en de bijbehorende website gemaakt. Bianca is snel, professioneel, creatief, luistert goed en is positief kritisch. Bovendien heeft ze een warme persoonlijkheid!
Managementboeken en auteurs
De website over Stephen Covey, waar onder andere meer informatie te vinden is over zijn boeken. Engelstalige site.

De homepage van Jim Collins met veel informatie over de boeken ('Good to great' en 'Build to last'). Ik bewonder vooral de passie waarmee Jim Collins naar antwoorden zoekt. Zijn enthousiasme is erg aanstekelijk, zeker in zijn audio CD 'Built to last'. Engelstalige site.

De homepage van time management specialist David Allen. Engelstalige site.
Onderzoeken naar de werking van bewustzijn
Gefascineerd heb ik het boek 'Eindeloos bewustzijn' van Pim van Lommel gelezen. Hij is er door middel van zijn onderzoek in geslaagd om een ogenschijnlijk ongrijpbaar onderwerp als de aard van het bewustzijn heel concreet te maken.

Het Institute of Noetic Sience onderzoekt de werking van bewustzijn op een gestructureerde manier. Het instituut bestudeert patronen in subjectieve waarnemingen en de mogelijke invloed van bewustzijn op de fysieke werkelijkheid. Erg interessant. Engelstalige site.
Persoonlijke ontwikkeling en bewustzijnsontwikkeling
De boeken en Dvd's van Eckhart Tolle zijn een echte aanrader. Om na een drukke dag tot rust te komen, zet ik een Dvd van hem aan. Wat een rust, wijsheid en humor straalt die man uit. Engelstalige site.

Byron Katie heeft een heel eenvoudige en heel krachtige methode ontwikkeld om te laten zien hoe je eigen belemmeringen creëert en hoe je ze los kan laten. Duidelijk geïllustreerd door videofragmenten. Engelstalige site.
Inspirerende filmpjes
Ted.com bevat een schat aan presentaties over heel uiteenlopende en interessante onderwerpen. Intelligent, afwisselend en verslavend! Het eerste filmpje dat ik op deze site bekeek was de presentatie van neuro-wetenschapper Jill Taylor. Ze vertelt hoe het voor haar was, toen tijdens een herseninfarct haar breinfuncties uitvielen. Met humor, maar ook aangrijpend. Engelstalige site.

In de animatie-vertelling the story of stuff wordt heel duidelijk uitgelegd wat de effecten zijn van onze 'wegwerpmaatschappij'. Gevolgen voor de mensen in het systeem en de schade die wordt aangericht aan het milieu. Engelstalige site.

In deze animatie wordt glashelder dat de manier waarop momenteel kinderen geschoold worden op ouderwetse denkwijzen is gebaseerd. En niet meer van deze tijd. Engelstalige site.

Persoonlijke ontwikkeling voor kinderen
www.Gedachte-Kracht.nl

Praktijk de Weide

www.Gelukskoffer.nl

Ho, tot hier en niet verder...!

Spelenderwijs.com

www.hartverwarmendwijs.nl

www.kanjertraining.nl

www.rotsenwater.nl